juni 30, 2022

Instantmarketing.nl

Instant marketing en zakelijk advies

De wonderen van beton ciré

In deze tekst ga ik wat vertellen over hoe beton ciré was uitgevonden en voor het eerst gebruikt. Dit is best lang geleden en super informatief om te leren. Ik zal geen super lange tekst houden. Het wordt een korte samenvatting van het ontstaan van beton ciré. Ik hoop dat je de tekst leuk gaat vinden en er ook echt wat van gaat opsteken. Laten we dan maar nu duiken in de wonderen van het materiaal beton ciré. We beginnen over wanneer het materiaal is ontstaan, en dit is natuurlijk super lang geleden gebeurd en verrassend qua informatie. Het is ontstaan in de 18e eeuw in frankrijk.

Het begin van beton ciré

Als je beton ciré vanuit het Frans vertaalt, betekent het ‘gewreven beton’. De cement stuclaag werd oorspronkelijk afgewerkt als beschermlaag. Tegenwoordig wordt het materiaal behandeld met een duurzame coating, die de handgemaakte vegen in het cement nog beter doen uitkomen. De patronen die door deze vegen ontstaan, creëren een unieke look in huis of in een bedrijfspand. Als je beton ciré vanuit het Frans vertaalt, betekent het ‘gewreven beton’. De cement stuclaag werd oorspronkelijk afgewerkt als beschermlaag. Deze beschermlaag was meer nodig vroeger dan nu, doordat vroeger het pand veel meer moest doorstaan.

Hoe is het veranderd met de jaren

Tegenwoordig, ten opzichte van vroeger,  wordt het materiaal behandeld met een duurzame coating, die de handgemaakte vegen in het cement nog beter doen uitkomen. De patronen die door deze vegen ontstaan, creëren een unieke look in huis of welk ander gebouw wat je kan bedenken. Dit is dus best een groot verschil met vroeger. We gebruiken in essentie het materiaal nog exact hetzelfde. Alleen werken we het veel mooier af. Dit komt natuurlijk door alle technieken die tegenwoordig beschikbaar zijn om te kunnen  gebruiken voor een klus zoals deze. Dit is een stukje geschiedenis van hoe alles vroeger gebeurde met beton ciré.