januari 16, 2022

Instantmarketing.nl

Instant marketing en zakelijk advies

Geschiedenis van olijfbomen

Bij het uitspreken van de term ‘olijfbomen’ wanen de meeste mensen zich al in warme streken als Italië en Kroatië. De boom bevindt zich namelijk in Europa voornamelijk rondom de middellandse zee. Toch komt de boom van oorsprong uit Armenië, waar het zich zesduizend jaar geleden heeft verspreid naar andere gebieden uit de oude wereld. De oude wereld zijn de continenten en landen die bekend waren voordat ontdekkingsreizigers op onderzoek uitgingen. Het gaat dus met name om Europa, Azië en Afrika. Tegenwoordig worden olijfbomen ook in de andere werelddelen geteeld.

Eten van olijfbomen

De olijfbomen zelf zijn niet te eten, maar de vrucht van de bomen wel. De boom produceert namelijk kleine vruchten, genaamd olijven. Deze groeien aan de boom en kunnen vervolgens geplukt worden. De meeste mensen hebben wel eens een olijf geproefd, want deze lekkernij is enorm populair als lekker hapje bij de borrel. Alles aan de olijf is te eten, behalve de pit die in het midden zit. Deze moet je net als een kers laten liggen nadat je de rest van de vrucht hebt gegeten. Toch is de pit, samen met het vruchtvlees van de olijf niet helemaal nutteloos. Deze worden namelijk gemaakt om weer olijfolie mee te maken. Een multifunctionele vrucht die olijf.

Versiering van olijfbomen

Olijfbomen zijn niet alleen enorm functioneel, maar zien er ook nog eens mooi uit. Zo is het zelfs in Nederland mogelijk om een olijfboom te kopen, puur als versiering voor het huis. Ook een enkele tak van de boom is erg populair om mooie bloemstukken mee te maken of om een tafel mee te versieren. Vooral op bruiloften is het gebruik van olijftakken erg gewild om de tafelschikking nog iets meer mee op te beuren. Waarvoor je het ook gebruikt, olijfbomen komen altijd van pas!