Solvency II van Excel naar XBRL

Solvency II Excel XBRL is een veel gebruikte methode voor bedrijven dat XBRL nog niet in hun systeem hebben laten integreren. Dit is een proces dat tijd in beslag neemt en kan niet op korte termijn gedaan worden. Om deze reden wordt er gekozen voor Solvency II Excel XBRL.

Voor het maken van financiële rapporten zoals Solvency II maken veel bedrijven gebruik van Excel. Dit is niet alleen het geval met bedrijven in Nederland maar ook daarbuiten. Over de hele wereld wordt Excel gebruikt voor het opstellen ervan en dit is dus ook het geval met Solvency II rapporten. Alleen moet het nu via het internet aangeleverd worden met XBRL. Dit betekent dus het converteren van Excel naar XBRL.

Dit is waar de Solvency II Excel XBRL voor bedoeld is. Voor bedrijven die nog niet geheel zijn overgestapt op XBRL maar de rapporten wel in XBRL moeten aanleveren. Het werkt dan ook heel simpel. Met de Solvency II Excel XBRL hoef je alleen de juiste Excel bestanden te selecteren. Daarna kun je het met een paar klikken van de muis converteren naar XBRL. Zelfs voor mensen die niet goed kunnen gaan met computers is het heel makkelijk.

Voor meer informatie over Solvency II Excel XBRL kun je de onderstaande websites bezoeken.

https://www.computable.nl/

http://xbrlweb.parseport.com/nl/

https://nl.wikipedia.org/