website laten maken

Natuurlijk wil je weten wat het kost om een website te laten ontwikkelen. De prijzen lopen heel erg uiteen en dat maakt het ook lastig. Maar dat wil niet zeggen dat het duurste bureau ook meteen het beste concept of ontwerp levert of de beste service biedt. 

Er zijn verschillende manieren waarop een prijs opgebouwd kan zijn. De kleinste ‘bedrijfjes’ zijn de freelancers. Zij hebben weinig onkosten, vaak maar een kleine ruimte waarin zij veelal thuis werken, het webdesign ontwikkelen. Zij hebben ook geen personeel wat om salaris vraagt. Hierdoor blijft de prijs minimaal. 

Daarnaast heb je bedrijven die zich uitsluitend met webdesign bezighouden. Dan gaat de prijs al stijgen aangezien er meer personeel is, maar ook meer kennis. Deze bedrijven hebben ook meer kosten. Vaak maken deze bedrijven technisch goede sites, maar ontbreekt het inzicht in communicatie en een esthetisch ontwerp. 

website laten maken

Komen we uit bij de beste optie: een full service internetbureau. De prijs hiervoor is in enkele gevallen iets hoger, maar geeft wel de beste resultaten. 

Wat bepaalt mede de prijs van een site? De prijs gaat omhoog naarmate er meer functionaliteiten in een site zitten. Hoe complexer een site, des te duurder. Een goed bureau zal in een offerte alles specificeren om het inzichtelijk te houden. 

Als je als klant zelf al veel weet over de beelden en tekst, oftewel de content die je op je website wil hebben, kun je wellicht volstaan met een freelancer. Vaak blijkt echter dat men dat niet weet en dat er veel uitgelegd moet worden. In dat geval is het verstandiger om aan te kloppen bij een full service internetbureau. Want ook hier geldt: goedkoop is duurkoop. Je kunt beter investeren in een goed webdesign dan achteraf op de blaren te zitten. Je betaalt namelijk niet alleen voor het ontwikkelen maar ook voor alle kennis eromheen, zoals marketing en communicatie. 

Daarnaast is er nog een verschil tussen een corporate website en een webshop. Webshops zijn over het algemeen veel complexer en daarmee ook duurder om te maken. Er moet een sterk concept ontwikkeld worden voor de specifieke producten en de doelgroep. Ook in dit geval is een full service internetbureau een slimme zet. 

Uw website laten maken in Den Bosch? Neem contact op met SolidWebdesign.